Kyckling(klubba) i honungsås - はちみつ醤油チキン

Hur enkelt kan man göra det, och det blir endå "gott"? Den här kycklingen har, om möjligt, till och med mildare smak än Negimisokyckling. Knappt förnimbar sälta från soyan och en lätt sötma från honungen. Det är den här typen av japansk mat som jag verkligen gillar. Dom flesta äter det nog en gång, tänker "Fan det smakar ingenting?!?" och ger det inte en andra chans..
Ingredienser till honungsmarinaden
• Kycklingklubbor efter behov. Marinaden här räcker nog till max 10st.
• 4msk god honung, man kan påverka slutresultatet med typen av honung.
• 4msk soya
• 2msk saké
Ja, det var inte mycket till recept.. Men det är allt :)
Stick klubborna med en gaffel och lägg dom i en plastpåse. Häll i alla ingredienser i påsen, förslut och låt marinera över natten. Kör dom i en ugnsfast form på 225 grader i ~30 minuter eller tills just över 64-65 grader. Ös 2-3 gånger med skyn från formen under tiden.
Låt vila lite och servera med ris. Här har jag även glacerat lite salladslök de sista 5 minutrarna i samma form som kycklingen :)
#1 - - Victoria:

Vilken blogg! Kommer inte bli nog tråkig wok nästa gång jag lagar asiatiskt!

Svar: Vad kul :) Kommer bli en hel del lättlagad, lite annorlunda "vardagsmat". Så hoppas du kan hitta lite inspiration till att laga japanskt :)
Kai