Negimisomarinerad kyckling - Tori no negimiso - (ネギ味噌チキン)

Eftersom jag gjorde negimisosås tidigare, så kan det vara kul att använda den till något. Vad passar då bättre än negimisokyckling :)
Första tuggan man tar av den här undrar man..  "smakar det inget?". Andra tuggan börjar de sublima smakerna ropa "Här är vi!".. Och sedan så inser man vilken underbart sötsalt smak den här kycklingen har. Kombinationen av det krispiga skinnet och den mjuka undersidan gör också sitt till för totalupplevelsen.
Helt sonika gör en sats av negimisosås, bena ur några kycklinglår och dela dom på mitten..
Blanda såsen och kycklingen i en påse, försök få ut så mycket luft som möjligt. Marinera 3-4 timmar i kylskåp.
I ganska rikligt med olja, stek på medelvärme med skinnet nedåt tills det blir knaprigt..
När skinnet är knaprigt, vänd och sätt på ett lock. Bra om man har ett lock som passar grytan.. Men jag tycker sånt är lyx. :) Sänk värmen något och låt gå tills klara.
Låt den ligga någon minut efter tillagningen och servera :)
 
#1 - - Tommy:

Du får inte glömma recept på kara-age! Och fler sallader tack! Och soppor, och tempura och och... ja, skulle kunna skriva värsta listan här :p

Svar: Haha! Sant! Japanska soppor är nog faktiskt lite underskattade :) Ska jag definitivt göra :) Tempura är ju fantastiskt gott och en riktig "teknikgren" när man ger sig på den.
Kai