"Instant" Misoramen med fläskfärs.

På temat "instant" ramen, så känns det bra med en värmande, lite chilistark misoramen såhär på höstkanten. Tar också under 30 minuter att tillaga och resultat är faktiskt skitgott.. :)
Ingredienser till misoramen med fläskfärs (2 portioner)
• Ca 1l god kycklingbuljong, helst hemmagjord med vitlök och ingefära.
• 2 portioner nudlar
• 2-3cm ingefära
• 1-2 salladslökar till topping
• 1-2 vitlöksklyftor
• Ca 1-150gr fläskfärs
• Böngroddar i lagom mängd
• 1tsk soya
• 2tsk socker
• 2tsk La-Yu chiliolja
• 2msk vita sesamfrön
• Misopasta efter smak
Ajitsukeägg eller annan topping
• Kinesisk chilibönpasta (To (Dou) ban jang) finns i de flesta asienstores.
• Salt och peppar efter smak
Mortla sesamfröna till en pasta, tillsättt socker, soya och La-Yu chiliolja...
Rör ihop till en jämn sesampasta.. Det här är vad som ger "nudelbasen" lite sting och smak.
Riv ingefära och vitlök, mängden här är lite beroende på tycke och smak.
Koka upp din buljong och tillsätt vitlök och ingefära.. Koka samtidigt dina nudlar tills dom är nästan klara.
Tillsätt misopasta efter tycke och smak, lätt eller mer salt.. Upp till var och en, gott ska det vara för alla iaf :)
Bryn på fläskfärsen i lite sesamolja..
Tillsätt chilibönpastan efter smak, blanda väl..
Tillsätt groddarna och sockret.. Stek på snabbt, groddarna ska behålla sin krispighet..
Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer socker och chilibönpasta.
Lägg lagom mängd av sesampastan i en skål..
Häll på misobasen och lägg i nudlarna..
Toppa med ajitsukeägg, fläskblandningen, salladslök och lite nori.. Gott! Smaken av den lite söta, starka fläskfärsen gifter sig fantastiskt bra med misobasen. :)