"Instant" Shioramen med kyckling

Ramen är som jag skrivit någonstans, lite av en religion. Men som med all religion så finns det rum för tolkning .. Jättelångkok och annan herrejösses är väl regel.. Men självklart finns det "vardagsvarianter" som man kan slänga ihop på en 20-25 minuter :)
Här är en snabb Shio (Salt) vardagsramen, som har en klar buljong "endast" smaksatt med salt. Tar ca 20-25 minuter att göra och smakar definitivt bättre än 3-kronorspaketen på ICA..
Ingredienser till shioramen med kyckling (2 portioner)
• 2 hela kycklinglår som benas ur (Spara benen till buljongkok för "riktig" ramen)
• 2 portioner nudlar
• 2-3cm ingefära
• 3-4 salladslökar. Gröna topparna till buljongen och nederdelen fint skivad till topping.
• 10-12DL vatten
• Sesamolja efter tycke och smak
• Salt och vitpeppar efter smak
Ingredienser till "kycklingglacen"
• 2msk soya
• 2msk mirin
• 2msk saké
• 2msk farinsocker
• Riven ingefära och vitlök efter smak
Koka upp vattnet med grovt skuren ingefära, krossad vitlök och det gröna från salladslökarna.
När det kokat upp, lägg i kycklinglårfilérna.. Och låt småputtra en 8-10 minuter..
Under tiden blanda alla ingredienser till "glacen"..
Efter 8-10 minuter ta upp kycklingen, skumma av och låt sjuda på svag värme för att reducera lite.
Dela kycklinglåren på mitten och skiva diagonalt. Lägg i en ugnsäker form och häll glacen över. sätt in i ugnen på 225 grader tills gyllenbrun. Koka nu samtidigt dina nudlar.
Smaka av din buljong med salt och tillsätt några droppar sesamolja. Lägg upp nudlarna i en skål och häll buljongen över..
Toppa med din kyckling, ett par ajitsuke ägg, skivad salladslök och nori.
Goda och enkla vardagsnudlar :)