Bulla fylld med röd bönpasta - Anpan (あんパン)

Anpan, en "bulle" fylld med anko (Röd bönpasta) är ännu en av de mest populära "bullarna" i japan. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om den är god eller ej.. Jag tror det är en smak som man måste "lära" sig tycka om :)
Vanligast i Anpan är nog att man har koshian i dom, alltså en helt slät röd bönpasta. Meen då jag bara hade tsubuan framme.. fick det bli det :)
Återigen gör en grunddeg och dela den i 16-20 bitar :) Rulla dom till små bollar..
Kavla ut en av bollarna och lägg på anko. Ser lite torr ut här då den kommer direkt från kylen...
Förslut fyra "hörn".. nyp ihop i mitten..
Samt även de resterande fyra "hörnen".
Vänd den uppochner, snurra den mellan handflatorna tills den är rund.
Lägg upp på plåt och låt jäsa under duk i ca 15 minuter. Pensla med ägg och toppa med sesamfrön eller socker. Grädda tills dom får fin färg.
Klaaaart!! Jag har så svårt att bestämma mig om jag tycker om den här bullan eller ej.. :)
#1 - - emizas.blogg.se:

ser gott ut