Fläsk med ingefära - Buta shogayaki (豚の生姜焼き)

Fläsk stekt med ingefära är nog lika vanligt i japan som tacos i sverige.. :) Lättlagad och god vardagsmat man slänger ihop på 20 minuter. :)
Ingredienser till buta shogayaki
• ~3-350gr sidfläsk eller fläskkarré, tunnt skivat.
• 1 charlottenlök
• 1-2 vitlöksklyftor
• 3-4cm ingefära
• 2msk soya
• 2msk mirin
• 2msk saké
• Lite socker, kanske 1tsk ungefär
Kör vitlöken, ingefäran och charlottenlöken till en lite grov pasta i en kryddmixer. Eller riv/pressa fint.
Tillsätt soya, mirin, saké och socker. Blanda tills sockret löst sig.
Stek fläsket på hög värme i sesamolja..
Tillsätt såsen och blanda väl.
Stek tills såsen börja bubbla sig och köttet har en fin glans.
Toppa med skivad vårlök och togarashi. Servera med ris och sallad, eller nått :)
 
#1 - - myinspiration.se:

Åh så spännande detta lät! Även om jag inte riktigt känner igen alla ingredienser.. ;)

Svar: Det mesta av ingredienserna går ju att köpa på Coop eller Ica idag :) Visserligen i svindyra små flaskor från blue dragon... Togarashi är ju egentligen bara en sorts chili krydda :)
Kai

#2 - - Cassandra:

Ser gott ut :)