Marinerade ägg - Ajitsuke tamago (味付け玉子)

Har börjat fundera lite kring de olika nudelrätterna, men har inte kommit längre än till toppingen.. :) Marinerade ägg är definitivt en måsteingrediens till nudlar :) tillsammans med chāshū.
Dessa serveras väl mest som just nudeltopping, men kan avnjutas som förrätt eller "snacks" också :)
 
Ingredienser till ajitsuke tamago
• 2 stora ägg
• 2msk soya
• 2msk mirin
• 6msk vatten
Blanda alla ingredienser till marinaden i en påse.
Koka äggen, lösa eller "mittemellan" är nog vanligast.
Lägg äggen i påsen och..
Förslut, marinera över natten.
Servera som topping på nudlar eller som litet snacks i sig :) 
#1 - - Louise:

Hej! Just nu har jag en Bloppis på min blogg, vore super kul om du ville kika in och se om du hittar något du är intresserad av. Om inte annat så kommer det upp mera under helgen :) Kram på dig