Mördegsinbakad bulla - Melonpan (メロンパン)

Melonpan är en av de mest populära japanska bullarna. Det är en slät bulla av söt vetedeg som täcks med ett lager av mördeg smaksatt med citron. Mjukt, sött och härligt möter krispigt, knaprigt och syrligt. :)
"Melon" kommer egentligen från det rutmönster som finns på bullan. Inte att den faktiskt innehåller melon. Dock så finns det recept som har "melonsmak", men då lite av den artificiella sorten..
Ingredienser till mördegen, ger 12-16 rundlar beroende hur bra man är på att kavla (eller gillar mördeg..)
• 95gr rumstempererat smör
• 75gr socker
• 1 stort ägg
• 250gr mjöl
• Lite vanilj efter tycke och smak.
• Citronzest från en stor citron
• En sats söt vetedeg. En full sats grunddeg ger mer än 16 bullar, så tänk på det innan du käkar upp mördegen..
Kör smör och socker poröst i en mixer. Tillsätt ägg, mjöl, vanilj och citronzest.
Arbeta snabbt ihop, forma till en stav i plastfolie och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Skär mördegstaven i 8-12 skivor och kavla ut bitarna till en rundel (Går enklast mellan plastfolie). Tag en slät bulle av vetedegen som fått vila i ca 15 minuter efter att den formats till en bulle och "linda in" den i mördegen..
Snitta mördegen och rulla bullan i socker, låt jäsa 10-15 minuter.
Grädda i 175 grader tills de fått fin färg.