Misomarinerad lax i ugn - Shake miso (味噌サーモン)

Miso kan användas till allt möjligt, inte bara soppbas. Miso ger till exempel lax, en fantasisk smak om man använder den som marinad tillsammans med saké och mirin.
Misomarinad till lax
• 4msk Miso
• 2msk Saké
• 2msk Soya
• 2msk Mirin
• Lite sesamolja, efter tycke och smak. Sesamfrön och vårlök till garnering.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål..
Till en jämn sås.
Lägg i bitar av laxfilé, skinnet upp och täck med marinaden. Plasta in och låt ligga i kylen ungefär en timma.
Torka av det mesta av marinaden då miso lätt bränns i ugnen. Sätt in i övre delen av ugnen på 225 grader tills den har fått lagom färg. Precis innan man är klar, kan man pensla en gång till med marinaden och dra på grill.
Toppa med lite skuren vårlök och sesamfrön. Servera med ris och annat gott. :)
#1 - - Sara:

Så otroligt gott det där ser ut :)

Svar: Det är faktiskt riktigt gott :) På ett lite sådär, återhållsamt japanskt sätt :)
Kai

#2 - - Anita K.:

Idag blev det Shake-mizo efter ditt recept. Så gott. Mizo ger mycket smak.

Svar: Ja, eller hur? :) Lax och miso går så otroligt bra ihop. Jag sitter och försöker komma ihåg vad den "misogravade" laxen heter.. Den är också otroligt god :)
Kai

#3 - - Alicia :

Vad roligt att jag hittade till din blogg! Jag fullkomligt älskar japansk mat och jag har precis själv upptäckt att det är helt fantastiskt att smaksätta med miso! Jag har så många frågor om hur jag ska använda de olika ingredienserna i japansk matlagning så jag blev så glad när jag såg din blogg :)
/Alicia

Svar: Vad roligt att du hittade något av intresse :) Om du har några funderingar så hör bara av dig, så ska jag försöka svara :)
Kai