Nudlar med fläsk - Buta ramen (豚ラーメン)

Lagade Kakuni (Långkokt fläsksida) häromdagen. Fast inte en "klassisk" nudelbas på det viset, så är den sås man får från långkoket en fantastisk nudelbas. :)
Ingredienser till buta ramen med kakuni
• 1 omgång Kakuni, hur hårt man reducerat såsen när man kokar Kakunin, avgör hur den späds.
Ajitsuke ägg
• Strimlad vårlök
• Hela sockerärtor, snabbt bräserade.
• Lite saké efter smak.
• Fihackad/klippt nori
• 1 portion ramen
• Dashi för att späda Kakunisåsen till lagom sälta.
Värm såsen från kakunin, späd med dashi till lagom sälta. Smaka av med lite saké. Koka din ramen enligt instruktionerna. Beroende på smakpreferens kan man här förstärka med en krossad vitlöksklyfta, några skivor ingefära etc.
Häll såsen över din ramen, skiva en bit kakuni och lägg på..
Fortsätt runt med ett ajitsukeägg och de gröna sockerärtorna..
Toppa med skivad salladslök, hackad nori och togarashi :)
Enkla nudlar att göra, smakar fantastiskt och innehåller inget av de magiska kemikalier som femkronorspaketen innehåller. ;)
Enkelt och gott :)
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D