Teriyaki fläskbullar - Buta teriyaki (照り焼きポークボール)

Det här är en variant på  fläskteriyaki där man gör såsen "direkt med maten" så att säga (I motsats till ICA-flaskan..). Gott, enkelt och riktigt snabbt att göra. Bara servera med ris och lite grönsaker eller sallad. :)
Mumsiga japanska "Köttbullar".
Ingredienser
• Ca 4-450gr sidfläsk, skuret i tunna skivor på "längden". Stoppa i frysen ett tag så den går skära tunnt.
• 3-4msk saké
• 1-3msk potatismjöl
• 3cm ingefära, skuren i tunna skivor.
• 2-3 vitlöksklyftor skurna i tunna skivor.
• 2msk soya
• 1msk mirin
• 1msk socker
• 2-3msk vatten. Beror lite på hur mycket fläsk man har.
• Sesamolja att steka i och skivad vårlök till topping.
Lös upp ~1msk potatismjöl i ~1msk saké i en skål. Blanda i fläsket i "redningen" och blanda väl.
Sätt potatismjöl på en tallrik. Gör små "bullar" av fläskstrimlorna och täck dom i potatismjöl.
Värm sesamolja i en panna och stek på köttbullarna.. Riktigt krispiga ska dom vara..
Vänd och stek på andra sidan. Låt steka ett tag och sänk sedan värmen..
Blanda ingefära, vitlök, saké (2msk), soya, mirin och vatten..
Och häll över köttbullarna, täck snabbt med ett lock och låt koka ett tag..
Tag bort locket och slunga köttbularna i såsen tills den börjar bli bubblig och glansig..
Servera med ris och toppa med lite skivad vårlök och togarashi. :)
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums :D