Entrecote/Biff Teriyaki - Beef Teriyaki (ビーフ照り焼き)

Bygger vidare på teriyaki-temat. I dag så står "Lysterbiff" eller snarare "Lysterentrecote" på menyn :)
Lika snabbt och enkelt (enklare) att laga än Kycklingteriyaki :)
Till biff teriyaki
• Ett lagom antal skivor av entrecote eller ryggbiff i ca 1,5cm tjocka skivor.
• 4msk soya
• 4msk sake
• 4msk mirin
• 1-2 cm fint riven ingefära (+ En fint riven vitlöksklyfta om man vill ha det)
• 2tsk brunt socker
• En apelsin skuren i fileer
• Lite skivad vårlök och lite rostade sesamfrön.
Blanda soya, sake, mirin, ingefära och socker i en skål tills allt socker löst sig.
Plussa på med vitlök etc om du vill.
Tillsätt kanske 4-5msk av marinaden till kötet och låt det ligga och marinera ca 1h, vänd efter halva tiden.
Under tiden förbered "salladen", skär bort skalet på en apelsin och skär ut fileerna..
Skiva det gröna från en vårlök lite på diagonalen.
Blanda apelsinfileerna och vårlöken. Ställ svalt tills servering för att gosa ihop sig lite smakmässigt.
Torka av köttet så att all överflödig marinad är borta.
Stek på ganska hög värme någon minut, tills du har fin stekyta. Vänd på köttet.. Stek någon minut till..
Häll över lagom med sås och låt snabbt koka ihop.
Var försiktig så att det inte bränns, när bublor börjar bildas ta bort från värmen och låt köttet vila ett par minuter.
Skär upp köttet och häll lite av såsen över, toppa med skivad vårlök och sesamfrön.
Servera med ris och apelsinsalladen. Klart!!
Enkelt och med restaurangsmak! Japansk mat är godast hemmalagad ;)
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Mums!

#2 - - Jessica Högberg:

Men mer härliga recept, hur ska jag hinna?? ;)

Svar: Bara göra en "vanlig" Japansk middag :) 15 olika rätter på en gång.. ;)
Kai

#3 - - Jessica Högberg:

Ha ha, låter toppen!! ;)