Kryddig böngroddssallad - Moyashi (ホットもやし)

Moyashi, eller böngroddar äts frekvent i asien i alla olika sorters rätter.
Dessa kan serveras som en egen liten sidorätt eller som topping till någon god ramen :)
Ingredienser till kryddig böngroddsallat.
• ca 3-400gr böngroddar
• 1msk sesamfrön, vita, svarta eller en blandning går bra :)
• 2msk sesamolja
• 1,5-2tsk soja
• 1-2tsk Togarashi, samt lite fint skivad chili.
• Salt till avsmakning och fint skivad vårlök till topping (Och lite i).
Försök hitta någorlunda fräscha böngroddar, eller grodda själv :)
Koka upp vatten och koka böngroddarna snabbt, dom ska inte bli överkokta, utan ska ha mycket spänst och crunch kvar..
1 kanske max 2 minuter. Ta upp och spola i kallt vatten.
Blanda sesamolja, soja, togarashi, chili, lite av vårlöken och sesamfröna i en skål..
Blanda i böngroddarna, smaka av med salt om det behövs och toppa med fint skivad vårlök.
Servera på ramen eller som liten sidorätt :)
Enkelt och gott med smak av Japan :)
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

mums :)

#2 - - Tokyoyo:

Åh åh åh, moyashi är det godaste som finns! (näst efter sushi då).

Svar: Ja eller hur? :) Ser inte ut som någonting.. men är riktigt gott när man väl börjar äta det :) Mycket japansk mat behöver lite "tillvänjning" hos en del har jag märkt. Har en del bekanta som inte gillade sushi första gången dom provade, men älskar det idag :)
Kai