Tärnad biff med vitlök och Ponzusås - Saikoro steak (サイコロステーキ)

Lagade Ponzusås häromdagen, så satt och funderade på något enkelt man kan slänga ihop med den.
Saikoro steak är en snabb och enkel rätt, som man använder ponzusås till.
Saikoro betyder just "Tärningar" har jag för mig, så helt enkelt biff skuret i tärningar med vitlök :)
Nu blev mina tärningar lite skeva.. Men jag tror inte det påverkar smaken allt för mycket.
Ingredienser till Saikoro steak
• Ryggbiff eller oxfilé skuren i tärningar. Mängd efter behov.
• Riven rättika efter behov, vissa älskar det, vissa tycker det luktar toa..
• Fint skivad vårlök, endast gröna delarna.
• 2-4 vitlöksklyftor, efter behov
• Några matskedar Sherry
Ponzusås
• Salt och peppar efter behov.
Riv rättikan fint och krama ur vätskan..
Skiva vitlök och vårlök fint..
Salta och peppra köttbitarna.
Stek vitlöksklyftorna i rikligt med olja tills de är gyllenbruna "vitlökschips"..
Ta upp och låt torka på en bit papper..
Stek på köttet i vitlöksoljan på hög värme, vänd en gång..
Häll på Sherryn och låt den koka in, ta bort från värmen och låt vila ett tag..
Lägg upp köttet på ett fat, strö över vitlökschipsen och vårlöken.
Toppa med lite riven rättika och häll över rikligt med ponzusås..
Snabbt och enkelt, servera med ris som huvud, eller förrätt :)
#1 - - Veronica:

Ser verkligen gott ut!

Svar: Tack :) Snabbt och enkelt :)
Kai

#2 - - Tokyoyo:

Mmmm... smarr!