Kalla bovetenudlar med honungsdressing

Soba, eller bovetenudlar är ofta serverade kalla, som tex Zarusoba. Dom passar pga av sin konsistens och smak riktigt bra att servera just kalla. Här är en lite sötstark variant som fungerar riktigt bra som sidorätt eller liten startersallad. Väl mest sommarmat, men passar bra nu när våren står för dörren.. snart..
Ingredienser till bovetenudlar med honungsdressing
• 3-4 små rundlar med bovetenudlar
• Ca 1dl fint skivad vårlök.
• Ca 0,5dl hackad koriander, typ en kruka.
• Ca 0,5dl fint strimlad gurka
• 3msk sesamfrön
 
Honungsdressing
• 1msk rapsolja
• 3msk sesamolja
• En fint skivad röd chili
• 3msk honung
• 3msk soja
Blanda sesamolja, rapsolja och fint skivad chili i en skål. Kör någon minut i micro för att mjuka upp chilin och få ut lite smak. Låt kallna.
Koka bovetenudlarna tills dom är al dente, spola och "tvätta" dom under kallt vatten. Låt rinna av..
Skiva vårlök och gurka fint. Hacka koriandern.
Tillsätt den skivade gurkan, vårlöken, koriandern och sesamfröna till de kalla nudlarna. (Mhm.. Glömde sesamfröna för den här bilden..)
Blanda den avsvalnade "chilioljan" med honungen och sojan. Blanda nudlarna och dressingen, låt ligga i kylen och gotta sig ett litet tag.
Lägg upp och toppa med lite skivad vårlök, gott och enkelt :)