Sesamdressing till sallad (胡麻ドレッシング)

Här är ännu en vanlig Japansk salladsdressing, till skillnad från tex Wafu så är det majonäs i denna. Mycket sesamsmak, rivig vinägersmak och lätt söttma, balanserat med mild krämighet :)
Ingredienser till sesamdressing
• 6msk rostade, vita sesamfrön
• 6msk japansk majonäs, vill man ha krämigare så kan man öka på till 7-8msk här.
• 4msk risvinäger, balanserar "rivigheten" tillsammans med majonäsen. Minska denna för mildare dressing.
• 3msk soja
• 2tsk socker
• 1tsk mirin
• 1tsk sesamolja, eller Ya-Lu om man vill ha lite hetta.
Rosta sesamfröna tills gyllengula i en torr stekpanna..
Mortla dom till en hyffsat jämn pasta.. Måste skaffa mig en riktig japansk mortel..
Och blanda ihop med övriga ingredienser tills..
Man har en slät dressing :)
Servera över grönsallad, lite wakame, ägg, tomat etc :)