Riskrydda - Furikake

Då jag lagade Mentsuyu fick jag de vanliga "resterna" av det koket, dvs lite katsuobushi och konbu.
Dessa blir tillsammans med lite sesamfrön en god "riskrydda" :)
Ingredienser till Furikake
• Resterna av den katsuobushi du fick när du lagade Mentsuyu
• Resterna av konbun från samma mentsuyukok..
• Lite brunt socker, kanske max 1msk
• ~2msk rostade sesamfrön
Naturligtvis ska man inte bara slänga det godis som blir över efter ett mentsuyukok :)
Börja med att strimla och tärna konbun i små bitar.
Lägg i katsuobushin och konbun i en torr stekpanna på medelvärme..
Tillsätt sockret och låt allt "torka" eller "rostas" på låg värme tills all vätska absorberats och det går att lätt
separera katsuobushin.
Tillsätt sesamfröna och rör runt för att blanda allt.
Smula sönder lite och servera på ris eller som fyllning i Onigiri. Sött, salt, lite knaprigt och gott :)