Stekt udon - Yaki Udon (焼きうどん)

Då jag kan utläsa av (alla 4) som läst min post om hur man gör egen udon..
Att många människor tillbringar helgerna med att knåda och rulla udondeg..
Så tänkte jag posta ett till snabbrecept för udon. Stekt den här gången, en variant på Yaki Udon :)
Ingredienser till Yaki Udon
• Några portioner av eran hemmagjorda udon :)
• 1 liten skivad gul eller röd lök
• Kanske 1-1,5dl skivad vitkål per portion
• 1 fint strimlad röd chili (Valfritt)
• 1 fint strimlad morot
• 2-3 skivade Shiitake eller annan svamp.
• 2-3 strimlade vårlökar till topping, endast gröna delen.
• Ungefär 100gr skivad sidfläsk per portion
• Någon dl Mentsuyu
• Lite soya för avsmakning, svartpeppar efter smak.
• Katsuobushi till topping.
Beni Shoga serveras normalt till ("Syltad" ingefära) Hade ingen hemma...
Koka dina udon tills dom är nästan klara..
Häll av vattnet och "tvätta" nudlarna rena.. Hemmagjord udon.. Såå gott... Såååå PRO!! ;)
Skiva alla dina ingredienser...
Stek på sidfläsket i lite olja tills det är nästan klart..
Tillsätt löken... Låt fräsa med ett tag.
Tillsätt morot, vitkål och chili.. Kasta runt ett tag.. Överstek inte, ska ha sitt "crunch" kvar..
Och svampen..
Och tillslut nudlar.. blanda ihop..
Tillsätt Mentsuyu och kasta runt.. smaka av med soya och svartpeppar.. Klaaaart!!
Toppa med den strimlade vårlöken och några flingor katsuobushi.. :) Japansk snabbmat :)
#1 - - Veronica Wallgren:

Ser supergott ut!

Svar: Tack :)
Kai