Godaste naanbrödet, tro mig..

Bästa receptet på naanbröd, tycker jag i alla fall :) Och jag har gått igenom en drööööös med recept..
Sedan slutade jag leta, för jag började baka det såhär.. Lite seeegt.. lite kryddigt.. mycket gott!
Ingredienser till godaste naanbrödet (6-8st)
• 1pkt vanlig torrjäst
• 4msk socker
• 2,5dl 45-50 gradigt vatten
• 3msk standardmjölk
• 1st ägg
• 2tsk salt
• 8-9dl vetemjöl. Ja, ungefär.. Tror ni de Indiska damerna på landsbyggden sitter med en elektronisk våg ellee?
• 2tsk lökfrön
• 1msk rapsolja (bara till att "smörja in" degen med)
• Ghee, vitlök, koriander efter tycke och smak.
Blanda jäst och vatten i en bunke, låt stå ca 10 minuter..
Tillsätt socker, salt, lökfrön, mjölk och ägget (lätt uppvispat) blanda..
Tillsätt sedan mjölet (Lite i taget tills rätt konsistens)..
Kör degen 7-10 minuter eller tills du har en lös och smidigt, len deg som släpper kanten..
Sådär läckert sammetslen ska den se ut...
Ta upp degen ur bunken, knåda till den snabbt och täck den med ett tunt lager rapsolja och stoppa tillbaka den i bunken.
Låt jäsa till dubbla storleken under en handduk.
Efter cirka en timma.. Ta upp ur bunken, knåda ur degen..
Och forma 6-8 bollar, beroende på hur stora bröd du vill ha.
Täck med en handduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter..
Dra ut runda, avlånga eller hur dom nu blir (Mina brukar bli "eller hur dom nu blir")..
Har märkt att det inte påverkar smaken nämnvärt.. Dom ska vara riktigt tunna..
Baka på sten, 300 grader och grill, näst högst upp i ugnen..
Man kan pensla brödet med ghee innan bakning om man vill. Jag föredrar att göra det efter, men valfritt :)
Pensla med ghee blandat med pressad vitlök och strö över hackad koriander.. Så djävla gott..
Finns snabbare varianter med bakpulver, men enligt mig går det inte jämföra med naanbröd bakat med jäst...
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

Mumms va gott de ser ut

Svar: Tack :) Det är löjligt gott för att vara så enkelt :)
Kai

#2 - - rememberthiis.blogg.se:

Ser supergott ut :)

Svar: Tack :)
Kai