Kalla soba nudlar - Zaru soba (ざるそば)

Kalla, uppfriskande nudlar är perfekt när temperaturen är som idag :) Kalla nudlar med en wasabifräsch, kall doppsås.. Friskt!!
(Insert endless repetition of "Kalla nudlar" here..)
Är man en av de Svenskar som dränker sin stackars sushi i soya med kopiösa mängder av wasabi.. (Mhm.. Vi SER dig..)
Så kommer ni ÄLSKA den här rätten ;) Söt soyasmak från Mentsuyun och härligt wasabistark (Om man måste..)
 Ingredienser till zaru soba
• En rundel soba (Bovetenudlar) per person
Mentsusyu och iskallt vatten att späda med
• Lite fint skivad vårlök
• Wasabi (!)
• Kizami nori (Fint skivad nori)
Koka en rundel soba per person.. Ska vara liiite "al-dente" som kineserna säger..
När de är klara, skölj dom ordentligt i kallt vatten och låt rinna av.
Servera med skivad vårlök och wasabi, toppa nudlarna med kizami nori.
Späd ut din Mentsusyu med 3-4 delar vatten, beroende på hur stark doppsås du vill ha. Tillsätt lök och wasabi efter smak.
Ät och njut! :)