Kyld saffransyoghurt med kardemumma - Shrikand

Då värmen fortsätter här, så tänkte jag forsätta på temat kylande Indiska efterrätter.
Fortsätter också på temat saffran och kardemumma :)
Det här är nog den enklaste av de Indiska efterrätter jag känner till, kyld yoghurt, Shrikand. :)
Ingredienser till Shrikand med saffran och kardemumma
• 5-6dl tjock yoghurt, typ grekisk.
• 4-5msk florsocker
• 4-5 gröna kardemummapods, ta ur och mortla fröna.
• 1-2msk mjölk
• Lite hackade pistagenötter
• 1pkt saffran. Man kan göra Shrikand utan saffran också om man vill.
Värm på mjölk och ca halva paketet saffran snabbt i mikron, rör om..
Tillsätt yoghurt, florsocker och den mortlade kardemumman..
Blanda tills slät och ställ in i kylskåpet tills riktigt kall, ca en timma?
Hacka lite pistagenötter till garnering..
Häll upp i skålar och servera kall.
Uppfriskande kallt och lagom kardemuhummight :)
#1 - - Matilda Berlin:

Men herre vad gott! Det måste jag verkligen testa =)

Svar: Ja faktiskt godare än man kan tro, det är trots allt bara yoghurt :) Men serverad riktigt kall.. Härrrligt :)
Kai