"Picklad" rättika med chili

Rättika kan jag känna är en sådan underskattad rotfrukt. Inom Kinesisk medicin tex så jämställs nästan 
rättikan med Ginseng. Rättika sägas vara bra för bla mag och tarmfunktion :) Så här är en snabbt "picklad" 
rättika som kan användas till tex topping på Ho fun nudlar eller ätas som den är.
Ett lite kul Kinesiskt ordspråk är "Rättika är vinterns bästa mat, så som ingefäran är på sommaren" :) Det 
visar lite på hur viktig rättikan är i den Kinesiska matlagningen.
 
Ingredienser till picklad rättika med chili.
• En bit vit rättika 3-400gr. Antigen skivad till tunna trådar i maskin, eller skuren i tunna halvmånar.
• 3-4tsk salt
 
Dressing
• 1tsk röda chiliflingor
• 1tsk socker
• 1tsk risvinäger
• 1msk sesamolja
• 2msk rapsolja
• 2tsk rostade sesamfrön och lite fint skivad vårlök till topping.
Jag kör rättikan i min maskin, men det går som sagt lika bra att bara skiva den tunnt i halvmånar..
Ta det mesta av saltet och blanda det med rättikan, ställ åt sidan i ca 10 minuter.. Pressa sedan ur det mesta 
av vattnet. Smaka av om den känns salt, isåfall skölj i vatten och krama ur igen..
Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål.. Lägg i rättikan och blanda runt..
Servera direkt eller låt stå i kylen ett tag. :)