Risnudlar Ho fun stil - Ho fun spice flavoured beef (清炖牛腩河粉)

Nudlar av alla slag är lite av en favorit, speciellt de Japanska ramennudlarna är ju fantastiska.. Den Kinesiska 
nudelkulturen är så mångfaldig tack vara landets storlek, där kan man hitta nya smaker så fort man förflyttar 
sig i landet :) Nudlar är härligt värmande så här när det är kallt ute. Det lite roliga med just Ho fun nudlarna är ju
 att de doftar kanel och kardemumma.. Lite julstämmning, men endå (Definitivt) inte :)
Ho fun nudlar intas ofta till frukost, brukar säljas på varenda liten marknad. Den finns i flera varianter, allt från 
tunna nudlar till breda som de jag tillagar här. Fick inte tag på exakt de nudlar jag ville ha (Tror jag..) men 
smakade samma, så fungerar :)
 
Ingredienser till risnudlar Ho Fun stil
• 4-500gram av nötkött med mycket fett..
• 3-400gram torkade risnudlar, platta, breda eller tunna.
• 3-4 vårlökar, det vita strimlat lite tjockare, det gröna fint skivat.
• 4-5cm ingefära, skivad och strimlad.
• 2-3 grovt krossade och strimlade vitlöksklyftor
• 2-3msk Japansk soya
• Lite hackad koriander till topping och salt efter smak
• Någon typ av Pak choi eller annan mindre "bladkål"
 
Kryddpåsen
• 2-3st stjärnanis
• 1st Kinesiskt lagerblad
• 1tsk hel kryddnejlika
• Liten bit kanel (Kinesisk helst)
• 0,5tsk sichuanpeppar
• 0,5tsk fänkålsfrön
• 1 hel muskotnöt
• 1 hel kardemummapod
Blötlägg alla kryddor som ska vara i kryddpåsen och skölj av innan du sätter det i en kryddpåsen.. Låt stå 
i en 10 minuter.
Skär ditt nötkött i ca 2cm stora kuber, bräsera snabbt i 3-4 minuter..
Skölj av snabbt och ställ åt sidan så länge..
I några matskedar rapsolja, fräs först på vitlök, ingefära och det vita av salladslöken.. Lägg i köttet och blanda 
om. Låt fräsa på någon minut och tillsätt sedan soyan, blanda väl..
Tillsätt vatten så det täcker köttet, låt koka upp. Jag brukar nu föra över allt till en vanlig gryta för "Långkoket"..
Lägg i kryddpåsen och låt småputtra ca 2 timmar.. Skumma av vid behov.
Medans kötter kokar, blötlägg risnudlarna så dom blir mjuka..
Efter ca 2 timmar, smaka på en bit kött, ska vara så mört så det faller isär av sig själv :) Klaart!!
Koka upp vatten till risnudlarna, lägg i.. När dom är nästan klara lägg i dina grönsaker för en snabb blanchering.
Lägg nudlarna i botten av en skål, lägg på pak choi, kött och rättiksallad med chili.. fyll på med buljongen..
Toppa med den skivade vårlöken och lite hackad koriander.. Ho Fun på det här sättet är något man måste 
lära sig att tycka om tror jag. Första gången jag åt det viste jag inte om jag gillade det eller om jag bara skulle 
nicka och säga "Mhm.. Very nice, realllly"...