Sichuansk wontonsoppa - Red oil chao shou (抄手)

Det här är gott.. :) Tillsammans med en god Mapo tofu mina absoluta Kinesiska favoriter..
Det är starkt, lite sött, lite syrligt och otroligt gooott... :) Den röda chilioljan och de Sichuanska kryddorna..
Det här är mumma på hög nivå. Den Sichuanska "wontonsoppan" skiljer sig väsentligt från tex den
Kantonesiska eller tex Shanghaivarianten både i smak och utformning.
Det här är mmmmummamat som ska avnjutas nu när det är kallt ute.. Värmer både kropp och själ :)
Kan förstå varför innevånarna i Sichuan älskar sin wontonsoppa.. Ska inhandlas i något litet stånd. Autentiskt.
 
Ingredienser till Red oil chao shou
• 1 sats Chiliolja
• 1 sats Sichuansk wonton till Red oil chao shou
 
Red oil chao shou dressing
• 6-12msk Chiliolja (Starkt - STAARKT!! Men på ett trevligt vis...)
• 4msk svart vinäger
• 4msk Kinesiskt matlagningsvin, i nödfall substituera med torr Sherry.
• 2msk sesamolja
• 1-2tsk socker
• 2msk Japansk soya
• 3-4 grovt krossade vitlöksklyftor
• 2-4 fint skivade vårlökar
• Lite hackad koriander och grovt krossade jordnötter (Valfritt), salt att smaka av.
• Några dl av buljongen som man kokar wonton i.
Blanda alla ingredienser till såsen (Utom Wontonvattnet) i en skål.. Hälften av den skivade vårlöken samt
lite fint hackad Koriander ska i här också.. glömde det när jag tog bilden bara.. :)
Koka dina fantastiskt goda Sichuan Wontons, samtidigt som du nynnar på en Kinesisk folkvisa. Koka ungefär 
3-4 minuter, tills dom flyter upp och ser klara ut.
Lägg upp dom i en lagom skål..
Tillsätt lite av den buljong som blir när du kokar dina Wontons. Det ska nästan precis täcka alla Wontons..
Häll på din Red oil chao shou dressing.. Den ska täcka all Wontonbuljong, ska inte vara för tunn...
Strö på lite hackad Koriander och skivad vårlök.. Krossade jordnötter är valfritt, men förekommer ofta,
 ger en extra härlig crunch och lite sälta..
Ät och njut.. Det är bara så fantastiskt gott.. Kinesisk mat så långt man kan komma från biff med bambuskott..