Sötsurt fläsk (Traditionell) - Tang cu li ji (糖醋里脊)

Lagade Ku lao jou sötsurt fläsk med grönsaker och ananas tidigare. Det här är den traditionella ursprungsrätten
till den senare Ku lao jou. 
Sött och lite godisaktigt.. Krispigt och gott.. :) Crunch! Sweet and sour! Crunch! Hur fel kan det vara? :)
Ingredienser till Tang cu li ji
• Ca 4-500gr fläskfilé eller fläskytterfilé skuren i ca 1cm tjocka skivor. 7-8cm långa.
• Olja till fritering.. Beror ju på hur stor panna man har, fritös går alldeles utmärkt också.
• Lite grönt, fint skivat från vårlök till garnering.
Till marinaden
• 1-2tsk mald vit eller svartpeppar.
• 2-3tsk Maizena.
• Ca 3-4cm riven ingefära
• 1tsk salt
• 1st äggvita
Frityrsmeten
• 2dl vatten
• 2dl Maizena
Sötsura såsen, gör dubbel sats om ni vill ha fläsk som simmar i sås, annars ska den bara täcka.
• 4msk ketchup
• 4msk risvinäger
• 2tsk rostade, vita sesamfrön
• Ca 1tsk salt
• 4-5msk vatten, till rätt konsistens.
• 2msk Maizena
• 2msk Socker
Strimla köttet...
Tillsätt ingefära och vitpeppar, blanda väl och ställ åt sidan.. Ca 15 minuter
Tillsätt äggvitan och Maizena blanda väl så allt täcks..
Blanda ingredienserna till frityrsmeten i en skål..
Doppa fläskbitarna en och en i frityrsmeten och lägg dom som raka "pinnar" i oljan.. Fritera tills klara :)
Det här är ju löjligt gott.. Som att äta pommes gjorda på fläsk... Så djävla crunchigt...
Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen i en skål. Se till att det inte är några klumpar..
I lite Ister eller rapsolja, häll i såsen och låt den fräsa upp.. Fixa konsistensen med mer vatten.. :)
Den ska vara lite lös..
Släng i fläskpommesen och kasta runt..
Lägg i lite skivad vårlök, kasta runt... Klart!!
Toppa med lite vårlök och sesamfrön, servera med ris :)