Fläsk wonton lite sådär Sichuanskt..

Wontonsoppa av något slag är min andra Kinesiska favoriträtt.. (Hur kan man INTE gilla dumplings?)
Egenligen då mer exakt, "Red oil chao shou" (抄手) från Sichuan, starkt och gott..
I den ingår naturligtvis Wontonknyten :) Så, såhär brukar jag göra mina..
Det finns såklart en mängd olika sätt man kan vika sina wontons på.. (Man kan också vika rätt, men jag
lyckas aldrig med det..) Har bara en vag bild av hur det var man gjorde.. Har man väl sett en gammal dam
rulla wontons med en hand i 5000-tempo, är det en ångest man får leva med resten av livet som kock.
Men sättet jag viker på kallas "Folding arm style" till  四川抄手 (Sichuan Chao Shou).
Sichuan på vintern blir ofta väldigt kallt, så detta sätt att vika wonton föreställer en man som sticker in sina
händer i ärmarna för att värma dom :)
 
Ingredienser till wontons till Sichuan chao shou
• 400gr fläskfärs
• 1pkt wontondeg eller 30-tal hemmagjorda
• 2msk riven ingefära
• 2-3msk finskuren vårlök
• 2st små ägg
• 3msk ostronsås
• Salt till avsmakning
Helt sonika blanda alla ingredienser tills du har en slät smet.. Smaka av genom att mikra en liten kula..
Min vart lite för lös pga att äggen var lite stora.. Ställ in i kylen en 15-20 minuter så smakerna får sätta sig..
Ta ut ur kylen och sätt en liten klick i mitten på wontondegen, förslut med vatten runt kanterna.
Viktigt att man ser till att ingen luft finns kvar, om luft finns kvar kommer dumplingen spricka vid kokningen.
Vik till en rektangel.. Vik på "mitten" längs med.. 
Och rulla runt fingret.. Förslut med lite vatten. Helt värdelös förklaring.... :D
Ska bli en liten gubbe som står och fryser i alla fall :) Dom här kan man göra och frysa in till senare :)