Kyckling i "tomatsås" - Murgh Makhani

Det här... Det här är ju sååå löjligt gott... Skulle kunna äta detta nästan lika ofta som tacos.. Kyckling i krämig, sötsyrlig, ingefärighärlig sås.. Fantastisk gott! :) Kan köpas i stånd på gatan eller på nästan alla Punjabi eller Mughlai restauranger... Av en anledning.. :)
Ingredienser till Murgh Makhani
• 1 sats Tandoori kyckling tikka
• 5-6 gröna kardemummapods, knacka dom lite..
• En liten bit indisk kanel
• En finhackad, liten gul lök
• 3cm ingefära
• 2-3 gröna chilis
• 1tsk kashmiri chili pulver
• 1tsk Garam Masala
• 3-4msk tomatpure
• 2dl grädde
• 2-3msk honung
• 1msk kathsoori methi (Bladen inte fröna, krossade)
• Salt till avsmakning och ghee till tillagning. Koriander att toppa med och lite citron.
 
Ett riktigt hett tips här... DUBBLA satsen sås... Det är så djävla gott så man vill ju bara sitta och äta den med sked...
Finhacka den gula löken, kör ingefära och chili till den obligatoriska pastan i en mixer....
I några matskedar ghee, fräs på kanel, nejlikor, kardemumma i kanske 20-30 sekunder.. Tillsätt löken och sautera tills den börjar bli lätt ljusbrun.. Tillsätt sedan ingefära och chilipastan, fräs på snabbt för att få bort den råa lukten..
Tillsätt tomapuren, chilipulvret och garam masalan..
Fräs på några minuter under omrörning tills du har en trevlig liten currypasta..
Tillsätt grädden lite i taget under omrörning, tills...
Du har en fantastisk krämig och god sås som man bara vill bada i... Tillsätt honungen och kathsoori methi.. Smaka av med salt så att du får fin balans.. Pressa även i lite citron för lite syrlighet..
Tillsätt kyckling tikkan och låt koka in i såsen under kanske 5-10 minuter.. Blir såsen för tjock, justera med vatten.
Servera med Naanbröd eller något annat gott Indiskt bröd eller spiskumminkryddat ris, toppa med lite koriander.