Tandoori kyckling tikka - Tandoori Murgh Tikka

Nu blir det ju inte"Tandoori" för inte har jag någon Tandoori ugn... Önskar jag hade, för den temperaturen är ju fantastisk att grilla saker i.. Men kyckling marinerad i yoghurt, chili och vitlök.. Mummamat från indien..
Ingredienser till Tandoori kyckling tikka
• 500gr urbenad kyckling. Använder själv alltid lårfile, saftigare, godare.. Men file går bra :)
• 2tsk kikärtsmjöl
• 3-4 vitlöksklyftor
• 3cm ingefära
• 1 grön chili
• 1tsk paprikapulver
• 1tsk kashmiri chili pulver
• 1tsk Garam Masala
• 1tsk mald koriander
• 1tsk Amchoor
• En nypa saffran för färg
• En nypa kanel
• Salt till avsmakning och ghee till pensling under tillagning. Citron och Chat masala till topping
Blanda yoghurt och kikärtsmjöl tills slätt..
Mixa vitlök, ingefära och chili i en mixer till en jämn pasta.. Tillsätt pastan plus de torra kryddorna till yoghurtblandningen..
Blanda väl tills du har en fin marinad..
Tillsätt kycklingen och låt marinera minst en halvtimma, gärna över natten..
Trä upp kycklingen på spett och grilla den under "Grill" i ugnen, högsta temperatur. Vänd ett par gånger och pensla med Ghee vid varje vändning..
Strö över lite chat masala, pressa över citronsaft... Servera med Padina chutney och Naanbröd eller ris.. Gott!!