Fläsk med/i vitlökssås - Suan ni bai rou (蒜泥白肉)
Det här är en kall "förrätt" som man kan få på många kinesiska restauranger. Superlätt att tillaga, ger god fläskbuljong till nudlar som "biprodukt" :) Sötsurstark dipsås med mört fläskkött serverat med krispig gurka, gott!!

Ingredienser till fläsk med vitlökssås
• 4-6 skivor av ingefära
• En mellanstor salladslök
• Nästan 1tsk Sichuanpepparkorn
• Ca 1/2 gurka, fint strimlad
Ingredienser till vitlökssåsen
• Vita delen av en vårlök
• Ca 2-3cm ingefära
• En nypa salt
• 1dl varm vatten
Ingredienser till Kinesisk röd dipsås
• 4-5msk Chiliolja Szechuan stil
• 1msk ljus soya
• 1msk svart vinäger
• 1/2msk socker

Dela fläsket i bitar ca 5 cm breda. Skölj det, tillsätt vatten, Sichuanpepparkornen, salladslöken och ingefäran, koka upp och låt skjuda ca 30-40 minuter beroende på storlek på bitarna. Ta upp och börja med såserna. Buljongen kan man spara till nudlar.

"Vitlökssåsen" eller marinaden görs genom att ingefära, vårlök och vitlök krossas/mixas grovt, saltas.. Och varm vatten hälls över. Låt stå en tio minuter medans du gör..

"Dipsåsen", inga konstigheter här bara blanda alla ingredienser tills allt löst sig. :)

Strimla gurkan fint....

Skiva fläsket tunnt, lägg upp och häll över lite av "Vitlökssåsen", låt den dra in i köttet i en 20-30 sekunder.. Servera med den skivade gurkan och dipsåsen. Läbbigt gott med en härlig Kinesisk karaktär.. Ta lite kött och plocka upp gurka i en liten "wrap" doppa.. Gott som fan är det.. :)

Man kan även lägga gurkan i botten av en skål och lägga tunna skivor av fläsk ovanpå..

Samma här, häll över "vitlökssåsen", låt dra en 20-30.. Toppa med dipsåsen och bara ät. :)
Det här verkar INTE ALLS DUMT!