Kinesiska kycklingnudlar - "Grundsmak" (原汁原味)

Ibland köper jag 5 för 25, ja det gör jag.. Instant ramen!! Men hur svårt är det egentligen att göra en kemikaliefri, godare.. till exempel kycklingnudlar? Inte speciellt svårt :) Finns så klart massor med olika sätt att göra dessa på, men en av huvudtankarna i det kinesiska (Nåja, delar av det iaf) köket är att låta råvaran tala för sig själv, tror det kallas “原汁原味”, helt enkelt något i stil med "originalsmaken"..
Ingredienser till kycklingnudlar
• Lårköttet från kycklingen du kokar buljongen av
• Ca 1tsk salt samt lite vitpeppar per servering, efter tycke och smak
• Det gröna från någon vårlök
• Några blad pak choi (Nu hade jag inte det hemma såklart.. Låt de bara koka med någon minut med nudlarna)
• Valfritt är lite ljus soya, Sichuan chili olja etc
Riv lårköttet i bitar och skiva det gröna från vårlöken i 2-3mm tjocka skivor... Medans..
Du kokar lite nudlar.. Färdigköpta här, men vill man göra egna.. :)
Lägg salt, peppar och vårlöken i en nudelskål..
Häll över den varma buljongen och smaka av..
Tillsätt nudlarna, lägg på kycklingen och mer vårlök om man gillar det :)
Svårare än så är det inte :) Smakar bättre än instantramen och är definitivt mindre kemikalier :)