Japansk curry - Kare Raisu (/カレーライス)

OK, nu lagar jag "halvfabrikat"... Men är det så gott som den Japanska curryn, så må det vara! :) Det finns ett otal märken som säljer curry roux (カレールー). En sorts färdiga "Currytärningar".. Väldigt enkel och populär vardagsmat.
Ingredienser till Kare Raisu med kyckling (チキンカレー)
• 4-500gr kycklinglår utan skinn skuret i skivor
• 1-2 klyftade gula lökar
• 2 morötter skurna i rangiri
• 1 rött äpple skuret i bitar (Optional)
• Honung efter tycke och smak
• 1-2 vitlökar och ca 2-3cm ingefära kört i mixer till en fin pasta (eller hacka fint)
• Golden Curry curry roux efter tycke och smak.. (Eller hemmagjord Japansk Curry roux, godare och nyttigare.. Inga "E")
• Soya för sälta samt Ketchup (!) Dessa ingredienser vet jag förekommer, men inte ritkigt efter min smak, men prova :)
Klyfta löken, skär upp moroten och äpplet, gör din vitlöks och ingefärspasta (Klarar man sig utan om man vill, men ger lite liv åt halvfabrikatet :))
Lägg i kyckling, lök och pastan, fräs på tills kyckligen är förseglad runt om..
Tillsätt morot, äpple och vatten så det täcker.. Låt koka en 10-15 minuter..
Tillsätt magisk Golden curry efter tycke och smak.. Smaka av med honung..
Och helt plötsligt har man en riktigt god halvfabrikatscurry!!
Server med ris eller nudlar :) Fuskmiddag på den tid det tar att koka riset man serverar det till... ;)