Ugnsbakad Kyckling katsu - 揚げないチキンカツ

Var och handlade lite juice på COOP när en påse Panko ramlade ner framför fötterna på mig.. Det i kombination med att jag endå hade tänkt försöka tvinga i mig en bit kokt kycklingfilé idag (Influensa..) Gjorde att jag bestämde mig för att laga kyckling katsu. Det här är ju normalt något man friterar, brukar jag också göra. Men då hela lägenheten luktar kinarestaurang i två dagar efter jag gjort det.. så gick jag på den ugnsbakade varianten, nästan lika gott ((Friterat ÄR gott...) men mer hälsosamt. :)
Ingredienser  till kyckling katsu
• Kycklingfileer skurna i max 1cm tjocka skivor, mängd efter behov
• Salt och peppar till kycklingen
• Lite strimlad isbergsallad eller annan favoritsallad och citron
• 1påse panko samt ca 3-4msk olja till rostningen av Pankon
• Lite vetemjöl att vända fileerna i, 2 vispade ägg till paneringen
• Tonkatsusås samt karachi (Senap, valfritt) och ris till servering
Sätt ugnen på 200 grader.. Häll ner pankon i en torr stekpanna och ringa över en 3-4msk olja..
Kasta eller rör försiktigt runt pankon tills all olja fördelat sig jämnt..
Stek på tills du har en fin färg..
Skiva varje kycklingfile i max 1cm tjocka skivor..
Salta, peppra efter smak :)
Sedan panera som vanligt.. Doppa kycklingen i mjöl så allt blir ordentligt täckt, doppa i de uppvispade äggen, täck med Panko :)
Lägg in i ugnen på smörpapper, låt gå en 20-25 minuter beroende på tjocklek på kycklingen. Om du inte är nöjd med färgen, kör sista minuntrarna på grill..
Bakad, krispig och saftig kykling katsu....
Skär upp och servera med ris, tonkatsusås, citron och karachi om man vill ha.. :)
Bra grej med kyckling katsu är att om det blir över kan man laga en hel del andra rätter av "resterna" :)
Enkelt och gott :) Kycklingschnitzel på Japanska...