Rogan Josh på lamm - Zafrani Rogan Josh

Rogan Josh är en indisk klassiker. Jag brukar göra en variant utan lök och tomat. Men finns som sagt, som med alla recept från Indien, massor med varianter. Åsikten om vad en "äkta" Rogan Josh ska innehålla är nog lika många som kockar som lagar den... En lite syrlig och fantastiskt kryddig lammcurry, en smak som kanske tar lite tillvänjning, men fantastiskt med smak för den som vill prova en annorlunda curry! :)
Ingredienser till Jogan Rosh på lamm
• 5-600gr lammkött skuret i tärningar
• 175g grekisk yoghurt (Vispa den lätt som alltid)
• 3cm ingefära (Kör den till en slät pasta i minimixer)
• 2-3tsk Kashmiri chilipulver
• 4msk ghee (Eller neutral olja)
• Ett paket saffran
• Ett kryddmått Hing (Asafoetida)
• Salt efter smak, lite Koriander till topping.
 Ingredienser till Jogan Rosh kryddblandning
• 2cm kanelstång (Indisk!!)
• 5 nejlikor
• En maceblomma
• 1tsk svartpepparkorn
• 5st kgröna kardemummapods (Ta ur fröna)
Vispa samman yoghurt, ingefärspastan och Kashmiri chilipulvret.. Tillsätt lammet och låt marinera minst några timmar, helst över natten.
Kör kryddorna till kryddblandningen i en minimixer tills du har en fin kryddblandning... Ställ åt sidan.
Värm upp ghee eller olja.. Tillsätt Hing och låt fräääsa för en 30 sekunder.. Tillsätt köttet och all dess marinad.. Rör om och se till att allt köttet blir lite stekt. Låt puttra en 30-40 minuter under omrörning då och då..
Tillsätt din kryddblandning samt saffranet... Smaka av med salt..
Låt skjuda ytterligare en 15-20 minuter.. Oroa er inte över att det ser lite "skuret"ut, såsen har lite den konsistensen i den här varianten. Det är ju ganska mycket syrlig yoghurt som skapar såsen här..
Toppa med koriander och servera med ris! Mer curry till folket :)