Koreansk böngrodssallad - Sukju namul muchim (숙주나물 무침)

Koreansk och Japansk mat har ofta en massa smårätter som serveras tillsammans och blir en komplett måltid.
På Koreanska kallas dessa enkla smårätter "Banchan", här är ett recept på en böngrodssallad som alltid bör vara del av en Bibimbap :)
 
Ingredienser till Sukjul namul muchim
• 4-500gram mungbönsgroddar
Ingredienser till dressingen
• Det gröna av en vårlök, fint strimlat
• 1 pressad vitlöksklyfta, storlek efter tycke och smak
• 1/2tsk salt, smaka av
• 1tsk rostade sesamfrön
• 1msk sesamolja
Koka upp en gryta med vatten, tillsätt lite salt..
Låt koka 2-3 minuter, det ska vara mycket crunch kvar i groddarna. De mjuknar efter hand..
Ta upp och spola snabbt av i kallt vatten..
Blanda alla ingredienser till dressingen..
Häll över och blanda om.. :)
Servera som del av Bibimbap eller något annat gott Koreanskt :)