Miso och ingefärskyckling

Det här är en variant på fläsk med ingefära och miso (味噌生姜焼き), ett steg ytterligare för den som redan gillar Buta shogayaki. :) Lite sötare. lite mer smak.. och med saftig kyckling :)
Ingredienser till miso och ingefärskyckling
• 4 kycklinglår med skinn
Ingredienser till marinaden
• 5-6cm ingefära riven eller körd i minimixer + 1-2msk vatten (Pressa ur ca 2msk vätska, spara resten)
• 2msk sake
• 1msk Soya
Ingredienser till såsen
• 2msk Sake
• 2msk Soya
• 2msk Mirin
• 2msk Miso
• 2msk Socker
• Fint strimlad vitkål och lite Beni shoga (Picklad ingefära)
Snitta kycklinglåren lätt så att de steks snabbare och inte drar ihop sig...
Kör ingefäran och vattnet till en fin pasta..
Pressa ur vätskan ur ingefäran och tillsätt soya och sake..
Blanda kyckling och marinad, låt stå ca 30 minuter..
Blanda alla ingredienser till såsen väl...
Strimla vitkål så fint du kan..
Stek på skinsidan i hög värme så du får ett fint knaprigt skin...
Vänd sedan och stek på tills nästan klart... Sänk värmen lite..
Häll över såsen och låt den koka ihop försiktigt samtidigt som du vänder kycklingen i såsen..
Servera med ris, vitkålen och lite picklad ingefära :)
 
#1 - - Hemmarecept:

Vilken underbar blogg du har! Så mycket smaskiga recept. Kolla gärna in min blogg där jag just nu bjuder på ett recept på en ljuvlig sommardrink med gurka, fläder och citron! www.hemmarecept.blogg.se <3

Svar: Tack :) Tittade förbi din blogg, mycket god mat där! :)
Kai

#2 - - Alice:

Hej! Jag har en förfrågan ang ett samarbete med recept till dig. Du får gärna mejla mig om det skulle vara intressant. Vänligen, Alice

#3 - - Monica:

Hej

Funkar marinaden till tex fläskfilé? E ju kass på att kombinera smaker :p

Svar: Hej Monica! :)
Fungerar utmärkt, den här marinaden är faktiskt först och främst för fläsk :)
Kai

#4 - - Monica:

Middagen e bestämd i morgon 😊

Svar: :)
Kai