Bulgogi på fläsk - Daeji Bulgogi (돼지불고기)

Bulgogi kan självklart göras på annat protein än nöt, fläsk går alldeles utmärkt. Smaken är lite mildare i min variant men tillsammams med Gochujangsås är det en smakkombination som är bara.. gott.. :)
Ingredienser till Daeji Bulgogi
• 500gr fläsk, filé eller karre är godast, tycker jag..
Ingredienser till marinaden
• 2msk Koreansk soya
• 3-4 pressade vitlöksklyftor
• 1msk riven ingefära
• En halv liten gul lök, riven
• 2-3msk brunt socker
• 3msk Gochujang
• 1-2tsk Koreansk chili (Gochugaru)
• 2msk kinesiskt "matlagningsvin" (Eller Sherry i nödfall)
• 2msk sesamolja
• 1 rivet Nashi (Valfritt)
Lite sesamfrön och skivad vårlök att toppa med
Jag vill helst ha mycket fett i köttet så gör ofta denna på karré. Dela en hel Karré på längden och skiva sedan tunnt.. Som vanligt här om du tycker det är svårt att skiva riktigt tunnt, linda "rullar" med plastfolie och frys in så de blir lite hårda. 1-2hr beroende på styckbit, skiva sedan tunnt.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och..
Blanda kött och marinad väl, låt marinera minst 24hr..
Stek i omgångar så allt får fin stekyta, tar man för mycket blir köttet bara kokt..
Servera med sallad, ris och Gochujangsås, eller som topping på en Bulgogi tillsammans med Oi-Muchim, Mak Kimchi och lite Moyashi kanske :) (Ska egentligen vara Sukju Namul Muchim (숙주나물 무침))Toppa allt med ett stekt ägg och kopiösa mängder Gochujangsås.. :)
 
Visa fler inlägg