Enkel char siu baserad på hoi sin sauce

Lagade lite hoisinsås för någon dag sedan just för att jag var sugen på lite char siu. Char Siu är ju det där klassiska "BBQ" fläsket man kan få på alla Kinesiska restauranger. Det här är en variant som inte är lika röd då jag inte hade tillgång till röd, jäst tofu. Men det här är en snabb och enkel variant jag brukar göra till nudlar, stekt ris eller som fyllning i dumplings :)
Söt, krispig fläsksida som är gott till ris med hoisinsås, som protein i stekt ris och lite annat gott :)
Ingredienser  till Char siu
• 4-500gr fläsksida skuren i 4-5cm breda bitar
• 3msk hoisinsås
• 2msk soya
• 1msk ostronsås
• 1msk kinesiskt risvin (Sherry fungerar ok som substitut)
• 1msk honung
• 1/2tsk five spice
• 2 fint skivade vitlöksklyftor
• 2-3cm fint skivad ingefära
Ingredienser  "glace"
• 1msk hoisinsås
• 1msk honung
• 1tsk vatten
Skär upp fläsksidan i lagom breda bitar.. Stick massor med hål med en gaffel för att skapa yta för marinaden..
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål...
Sätt kött och marinad i en påse och låt marinera 24-48hr...
Sätt ugnen på 200 grader. Torka av köttet all överflödig marinad, pensla på lite av glacen.. Sätt in i ugnen på galler i 10 minuter.. Pensla igen och låt gå ytterligare 10 minuter. Vill du ha mer "crunch" ge den 5 minuter med grill i slutet :)