Hemmagjord Hoisinsås.

Hoisinsås brukar kallas "Kinesisk bbq-sås", men det här är ju en sås som är så mycket mer. Kan naturligtvis användas som glace, men även som dippsås eller marinad. Så om du är en av dessa som köper "Blue Dragon" Hoisinsås på COOP. Prova gärna denna och du kommer få en helt annan uppfattning om hur den här såsen ska smaka.. Och återigen.. ingen MSG, inga "E" ämnen och annan skit :)
Ingredienser  till Hoisinsås
• 150gr brunt socker
• 6msk "Black bean sauce" Douchi, finns på burk men gör helst din egen (Ingen MSG, "E" osv..)
• 4-6msk vatten, till rätt konsistens
• 4msk soya
• 2msk risvinäger
• 6-8 katrinplommon
• 1tsk sesamolja
• 1tsk five spice
Hacka katrinplommonen och blanda helt sonika alla ingredienser i en mixer....
Kör tills du har en slät och härlig sås.. Balansera smakerna med vinäger, socker och plommon. Det är ingen plommonsås så var försiktigt med plommonen..
Häll upp i en decinficerad burk, håller ett par veckor i kylen. Prova den här och du går aldrig tillbaka till burkhoisinsås.. :)
#1 - - Monica:

Du får gärna dela med black bean sås recept. Det fanns en massa skumma recept med spiskummin i.

Svar: Hej Ska jag göra :) Snart dags för en ny sats, ingen spiskummin i mitt recept ;)
Kai