Honungsglacerad fläsksida på risbädd - Variant på buta donburi

Ibland går jag igenom mina anteckningsböcker från restaurangperioden i mitt liv, letar efter rätter som ibland dyker upp i huvudet. Problemet är lite att mina anteckningar kan vara mer än bristfälliga, 4-5 rader i något hörn på en redan full sida...
Det här är en sån rätt, ytterligare en av dessa snabbrätter som dök upp på personalmenyn ibland. Supersnabbt och superenkelt, men helt ok gott :) Kommer inte ihåg namnet alls, så kan ju vara så att jag aldrig haft det :)
Ingredienser  till honungsglacerad fläsksida
• 4-500gr fläsksida skuren i 6-7mm tjocka skivor
• En påse spenat eller något gott kål
• Ichimi togarashi, sesamfrön och lite Japansk majonäs till topping
Ingredienser  "glace"
• 2msk soya
• 2msk honung
• 1msk ostronsås
• 2 pressade vitlöksklyftor
Sätt på riset. Skär fläsksidan i 6-7mm tjocka skivor...
Blanda alla ingredienser till såsen..
Stek fläsket på relativ hög värme tills du har en knaprig och god yta på båda sidor.. Töm ut allt fett och lägg tillbaka fläsket i pannan...
Sätt tillbaka på medelvärme och häll över såsen, kasta runt lite tills...
Allt kött är täckt av såsen, ställ åt sidan..
Pochera snabbt spenaten (Eller kålen)..
Lägg upp riset i lämplig skål...
Toppa med spenaten...
Lägg på köttet, lite sesamfrö, majonäs och Ishimi togarashi på toppen! Klart!!
Kan också serveras som del av måltid med ris, soppa och pickles.
 
#1 - - Anonym:

Det blev jättegott! Snabbt och enkelt mef!/Linus

Svar: Härligt! Klassisk Japansk mat på under halvtimman :) Behöver inte vara så svårt :)
Kai