Koreansk gurksallad - Oi Muchim (오이무침)

Oi Muchim är en liten gurksallad som kan serveras som sidorätt eller som del av en Bibimbap. Superenkelt och supersnabbt att tillaga. Ett givet tillbehör då jag någon gång lagar Koreanskt.
Ingredienser till Oi Muchim
• 1 gurka
• En halv fint skivad liten gul lök
• 2 pressade vitlöksklyftor
• 2msk Koreansk soya
• 2msk sesamolja
• 2tsk Koreansk chili (Gochugaru)
• 2tsk sesamfrön
• 1-2tsk socker (Lite efter smak)
• 1tsk risvinäger
• 1st fint skivad vårlök (Valfritt, lite beroende på hur mycket löksmak man vill ha)
Dela gurkan på hälften.. Skär upp på diagonalen i 5-6mm tjocka skivor. Salta med kanske 2-3msk salt och blanda väl. Ställ åt sidan 15-20 minuter
Under tiden blanda chili, socker, vitlök, sesamfrön, sesamolja, soya och risvinäger väl..
Strimla den gula löken fint (och vårlöken om du använder det)..
Skölj av gurkan och låt den rinna av väl. Blanda sedan kryddpastan, gurkan och löken väl i en skål..
Kan serveras direkt, men jag tycker den smakar bäst om den får sätta sig en 20-30 minuter i kylen..
Servera som sidorätt eller topping till Bibimbap :)