Japanska stekta nudlar - Yakisoba (焼きそば)

Yakisoba, som bokstavligen betyder stekta/grillade nudlar är just det, stekta nudlar på Japanska.
Lite söt, lite syrlig sojasås tillsammans med grönsaker och i det här fallet, fläsk.
Men man kan använda annat protein som kyckling eller nöt.
Enkel vardagsmat som man slänger ihop på en 20 minuter :)
I japan kan man hitta det här som bla streetfood, där det förbereds på stora stekhällar.
Ingredienser till Yakisoba 2-3 personer
• 3-400gr sidfläsk
• 1 morot
• 1 lök
• 5-6 vårlökar
• 3-500gr vitkål eller spetskål
• Yakisobanudlar för 2-3 personer. Hittar man inte Yakisobanudlar går det bra med någon annan sorts nudlar.
Yakisobasås eller köp färdig, kan hittas lite varstans nuförtiden.
 
Valfri topping
• Beni shoga, picklad ingefära
• Aonori sjögräs
Samla på dig de ingredienser du behöver och..
Strimla fläsket i 2-3mm tjocka skivor och skär upp i 3-4cm stora bitar..
Strimla löken, morötterna och shiitaken.. Skär vårlöken i 3-4cm stora bitar och vitkålen i mindre bitar...
Stek på fläsket i lite sesamolja tills det rosa börjar försvinna..
Tillsätt morötterna och löken, stek på tills de börjar mjukna..
Tillsätt vitkålen och kasta runt..
Det ska vara cruncchh kvar i alla grönsakerna, så överstek inte..
Tillsätt shiitaken och vårlöken, kasta runt väldigt snabbt...
Skölj Yakisobanudlarna snabbt i lite varmvatten så de separerar, lägg till i pannan och kasta runt..
Tillsätt "lagom" mängd Yakisobasås efter tycke och smak, kasta runt..
Klaart! Svårare än så ska det inte vara att laga lite streetfood.. :)
Toppa med Beni shoga och strö över lite Aonori..
 
#1 - - Monica :

Yammi! Fast jag hoppar nog över svampar å sjögräs.