Koka ris?

Är något av..
En konst, det är inte helt lätt att koka ett perfekt sushiris i gryta..
Det tar mycket övning för att koka ett riktigt bra ris till sushi.. Tro inget annat.
Jag har kokat massor, MASSOR, med grytor med ris, som alla blev kasserade som "ätris" inte tillräckligt bra för sushi..
 
Hur många gånger?..
Har du ätit sushi ute där riset är mosigt, krossade riskorn, smaklöst eller matt helt utan glans?
Dom tycker säkert det är lätt att koka ris och så kan det vara.
Men inte fan är det bra sushiris, som sushiris ska vara.
 
Det är nog den del som jag finner svårast när jag själv ska laga sushi.
Så funderar på om man kan fuska lite?
Zojirushi NS-TSQ10 micom fuzzy logic rice cooker
 
Så jag tänkte..
Investera i en riskokare för att se om jag kan koka ris enklare och bättre med mindre jobb :)
Väldigt många asiater kokar inte ris på något annat sätt än i riskokare, och asiater, dom, dom äter mycket ris..
Så dom borde veta.
#1 - - Anonym:

Det var fasligt mycket knappar på en riskokare. Min har bara en knapp men kokar 6 liter åt gången. 😉

Svar: Jo den har lite knappar.. Har väl en hel del funktionalitet som jag inte kommer använda :)
Kai

#2 - - Monica :

Haha! En hel vetenskap. Sen för att inte tala om all riskatastrof i lägenheten 🤣🤣🤣 shit glömde skölja händerna å sen var de kört. Hittade ris en vecka efter... minst. Rå lax vågar jag inte fixa själv då den måste vara riktigt färsk.

Den där riskokaren ser avancerad ut 😁 törs man ens peta på den?


Fast nu i helgen fick vi en sushi restaurang i Hallstahammar där jag bor numera sen jag flyttade från Stockholm. Ska dit så fort jag har möjlighet.

Svar: Sånt är alltid kul :) Jag provar alla sushirestauranger jag springer på (Nästan..) Av ren nyfikenhet, ibland har man tur och springer på en helt ok sushi :)
Kai

#3 - - Monica:

Dala sushi heter restaurangen som har öppnat. De finns även i Borlänge och Fagersta bla. Fått bra betyg.

Just de... ris... att försöka hitta nåt som e ok verkar ju omöjligt eller så är det jag som gör fel. Det ramlar isär. Överkokt, för blött eller kasst ris. Ingen aning faktiskt.

Gillar dina fina sushi i tidigare inlägg. Har ingen gasbrännare. Tändstickor e inget bra alternativ 🤣🤣🙂