Picklade tomater - Tomato no Suzuke (トマトの酢漬け)

Den Japanska varianten..
Kommer med distinkt Japanska ingredienser som dashi och soya, en härligt "rivig" lag från en stor del risvinäger som balanserar upp feta rätter otroligt bra.
 
Första receptet i min lilla djupdykning kring Japanska pickles.
Picklade tomater på Japanska, serverade med finhackad gul lök.
 
Ingredienser till Tomato no suzuke
• 3-4 mogna, goda tomater som luktar.. Tomat!!
• 1 liten fint hackad lök
 
Lagen
• 1,5dl Dashi
• 2,5dl risvinäger
• 4msk socker
• 1tsk soya
• 2tsk havssaltInga konstigheter, hitta ett par tomater som har bra färg och luktar tomat
Kryssa tomaterna fint i toppen
Blanda alla ingredienserna till lagen ordentligt.. Hitta en burk som rymmer dina tomater..
Förväll tomaterna snabbt i ca 15-20 sekunder.. Spola sedan snabbt i kallt vatten..
Skala tomaterna försiktigt..
För över dom i din burk och häll över lagen..
Låt sedan tomaterna pickla i minst 4-5 timmar, håller en 3-5 dagar i lagen.
Tomato no suzuke!
 
Servera..
Med finhakad gul lök som du vattnar ur i kallt vatten 5-10 minuter och sedan pressar ur vätskan.
Så bara skiva tomaterna, lägg upp och toppa med den finhackade löken.
Rivigt syrlig pickles som balanserar en kraftig, fet huvudrätt på fläsk, lax eller varför inte en Japansk curry?