Så riskokaren har landat..

Så den..
Måste testas!
Jag köpte den för att kanske förenkla kokandet av i första hand sushiris lite grann.
Zojirushi är väl lite av riskokarnas kunglighet..
 
Så för första..
Gången på vääääldigt länge så har jag tillrett ris med hjälp av "recept"..
Mätte upp, sköljde, mätte upp vatten..
Piper en liten melodi, kokar i 60 minuter, piper igen och..
 
Se där..
Ris! Och hur blev det?
Aningen för hårt, men bara den aning som jag tror ligger inom olika sushikockars personliga tolkning.
Ska prova koka lite mer och ändra mängden vatten lite, för att se om jag kan få det PRECIS som jag vill ha det.
Men det verkar definitivt lovande!
Hela, fina korn utan någon sekundärbeläggning av kolhydrater..
Håller ihop fint och mycket luft i riset..
Så kan nog bli riktigt bra till sushi!
 
Så..
Jag tror det kan bli bra, ska bli kul att testa lite vad mer den kan göra, ånga dumplings, baka sockerkaka.. :)
#1 - - Mats:

Då blir det sushi varje dag nu?

Svar: Jo måste ju göra något med allt sushiris..
Kai

#2 - - Monica:

Vilken lyx 😁

#3 - - Monica :

Att koka sushi ris är ju en hel vetenskap. Bara lyckats ok vid 2 tillfällen. Är tyvärr inte ägare till en fin riskokare. Jag älskar sushi å de är så synd att man jämt misslyckas med riset.

Svar: Det är lite mer utmanande att koka riset i gryta, ska se om jag kan skriva ihop något om hur jag gör när jag kokar sushiris i gryta :)
Kai

#4 - - Monica :

Tack! Älskar verkligen sushi. Eftersom jag inte får tag på vettig lax som man törs äta rå så blir det sushi med avokado.