Unagi " BBQ" sås - Unagi no Tare (うなぎのたれ)

Nu är inte..
Det här en "BBQ" sås, men ibland så får såsen den stämpeln.
Det är en tjockare soyasås baserad på de Japanska stapelingredienserna Soya, Mirin, Saké och socker.
Den här såsen är den som gör Unagi så fantastiskt kladdigt, sött och gott.
Men kan naturligtvis användas till andra områden också, som tex Aburi sushi.
Superenkel sås som man slänger ihop på en kvart
 
Ingredienser till Unagi no tare
• 1dl Mirin
• 1dl Soya
• 3msk Saké
• 5msk Socker
Bara blanda alla ingredienser, koka försiktigt ihop tills du börjar se större bubblor.. Ca 15-20minuter
 
God kladdig..
Sås som man med fördel kan använda till Aburi sushi med tex lax eller kammusla.
Så nu har vi en sås till Aburi sushi, håller 2-3 veckor i kylskåp.
Kan naturligtvis också användas med fördel till Aburi sushi med nötkött.