Variant på pressad Aburi Sushi

Aburi sushi..
Kan man väl göra av vad man vill, det handlar om att flambryna den topping man har på sin nigiri sushi..
Så egentligen så sätter väl bara fantasin gränserna, här tänkte jag visa en variant baserad på pressad sushi, Oshizushi (押し寿司)
Oshizushi (押し寿司) med lax, Japansk majonäs och Jalapeno
 
Det här..
Är väl en av de vanligaste sorterna som blandar traditionellt och lite nyare smaker.
Trevlig liten variant som många gillar.
Bara lax, sushiris, majonäs och Jalapeno.
Lägg ett lager lax i botten på formen..
Fyll på med ris och lägg den inre fyllningen, här fungerar Sparris eller gurka lika bra..
Kontrasterande färg ger mer liv.
Pressa samman, här kommer "Shi" i "Su-Shi" in, det ska vara luft mellan riskornen, inte en kompakt gröt..
Väldigt ofta är det här man ser om någon förstått vad "Shi" i Sushi står för, känslan att laga bra sushi, hantlaget, detaljerna, hur hårt pressat är riset, hur grötigt är riset?
Vänd och ta bort formen...
Skär upp, här ska den hålla ihop, fina hela riskorn och mycket luft i riset..
Toppa med lite Japansk majonäs och en tunn skiva Jalapeno..
 Elda på!! Här missade jag kolet.. Men kolet ska vara mellan lågan och sushin..
Men det här med att ta en bild, fixa sushin samtidigt.. För mycket för min koordinationsförmåga..
 Ät och njut, trevligt krämig sushi med lite sting från Jalapeno..