Crock-Pot kokt fläsk med ris! - Lu rou fan (卤肉饭/滷肉饭)

Det här är en klassisk Kinesiskt rätt, gott och superenkelt..
Normalt kokar man den runt en timma, en timma och en halv, för att få fläsket sädär riktigt mört...
Klassiska Kinesiska smaker i stjärnanis, kanel och färska aromater..
Finns miljoner med varianter, då denna rätt är popular i alla delar av asien.
Såhär slänger jag ihop min..
 
Serveras på risbädd med någon grönsak och ägg..
 
Ingredienser till Crock-Pot Lu rou fan 3.4 personer
• 4-500gr Sidfläsk, skiva i ca 1cm skivor och strimla i 1cm strimlor
• 3msk Riven ingeföra
• 1-2msk Riven vitlök
• 2msk Shaoxing Kinesiskt "Matlagningsvin"
• 3msk Tjock Kinesisk soya
• 1-2msk Tunn Kinesisk soya (Till avsmakning i slutet)
• 1dl Friterad scharlottenlök (Om du inte har så är det helt ok med rostad lök)
• 2st Stjärnanins
• 1bit 5-7cm Asiatisk kanel
• 3-4st Tärnad Shiitake
• 2msk Brunt farinsocker
• 1msk Potatismjöl som blandas med 2msk vatten till redning
• 2-4st Ägg (Koka i 6.5minuter, kyl snabbt av. Lägg i såsen och låt värma med 3-4 minuter på slutet)
• Grönsaker som fräses på snabbt i sesamolja, Pak Choi, Kinesisk broccoli etc
• Ris
 
Mät upp alla ingredienser, riv ingefäran och vitlöken fint, strimla fläsket..
 
Fräs på fläsket i lite sesamolja tills lätt brynt...
 
Tillsätt alla kryddor, socker, löken och aromater..
 
Tillsätt tjock soya, shaoxing och vatten tills fläsket precis täcks..
Koka i 35 minuter under högt tryck.
Koka ett ägg per person i 6-6.5 minuter, skala och låt vila..
Man kan även använda AJITSUKE TAMAGO (味付け玉子)
 
Efter 35 minuter luktar det här Kinesiskt godis, smaka av med tunn Kinesisk soya vid behov..
 
 
Red med potatismjöl, lägg i äggen, låt småsjuda i 3-4 minuter....
 
Samtidigt fräser du snabbt på dina grönsaker i lite sesamolja..
 
Lägg ett lager med ris i en skål  och dressa med köttet, äggen och grönsakerna..
 
Härliga, mastiga smaker som man blir mätt på länge..
 
Visa fler inlägg