Crock-Pot kamben på Kinesiskt vis - (气压锅中式排骨)

Skaffade mig en Crock-Pot för ett tag sedan då jag har ett gäng långkoksrecept som jag bara älskar..
Men aldrig riktigt orkar dra mig igenom, så självklart löser Crock-Potten det problemet!
Det här är ett av mina absoluta favoritrecept i den Kinesiska floran av kambensrecept..
Söt, lite syrlig, hetta av chili och massor av smak av vitlök, ingefära och stjärnanis....
 
Ingredienser till Crock-Pot kamben  på Kinesiskt vis. 3-4 portioner
• 4-500gr Kamben, ta bort hinnan på baksidan och dela på benen.
• 4msk Fint riven Ingefära
• 4msk Fint riven charlottenlök
• 2msk Fint riven vitlök
• 1-2msk Röda chiliflingor
• 1st Stjärnanis
• 5-7cm Asiatisk kanel
• 2,5dl Saké  (Ska vara Kinesiskt risvin.. Men till mitt försvar, jag vet Kineser som använder Saké)
• 2msk Brunt farinsocker
• 2msk Hoisinsås. För guds skull gör egen, du kommer inte ångra dig.
• 1msk Ostronsås
• 2msk Tunn Kinesisk soya
• 2msk Tjock Kinesisk soya
• 2msk Risvinäger
• Fint strimlad vårlök, ett måste. Den fina smaken kompletterar revbenen otroligt bra.
 
Riv dina smaksättare fint och förebered din Crock-Pot!!
 
Bryn dina kamben runt om i omgångar, du vill få ut lite av fettet.. Lägg åt sidan..
 
Sätt i ingefära, vitlök, charlottenlök, kanel, chili och stjärnanis och låt fräsa ett par minuter i fettet från kambenen.
 
Är det torrt, tillsätt sesamolja, låt fräsa tills smaksättarna släpper oljan..
 
Tillsätt all vätska, låt snabbt koka upp för att få bort alkoholen..
 
Lägg i kambenen och fyll på med vatten tills benen är precis täckta..
Koka under tryck i 40 minuter..
 
Efter 40 minuter.. Mumma, det luktar gudomligt..
 
Reducera såsen utan lock tills du har en konsistens som ger ett tunt lager som sitter fast på en sked om du stoppar ner den i såsen och sedan tar upp den..
Tar ca 15-25 minuter..
 
Täck kambenen med den gudomliga såsen och lägg upp..
Skär vårlöken i ca 5cm långa bitar och strima den fint längsmed.
Stoppa strimlorna i isvatten så dom krullar sig, lägg på och servera även bredvid.
 
Otroligt gott med bara den rivna vårlöken och lite ris till :)
Och så mört så man kan suga av köttet från benen....
#1 - - Anonym:

Hej,
Har sett genom dina recept och dom ser verkligen vackra och smakrika ut. Jag är nyfiken på crock-pot, hur många liter tar din?
Fin läsning om sushiris!
Vänlig hälsning
Jenny

Svar: Hej och tack!
Crock-Pot express, den modellen jag har är på 5.7L.
Så den känns än så länge mer än stor nog för det jag testat och laga :)
Jag har en hel del Kinesiska recept som är av modellen 3-4hrs kok, jag tror alla dom går att konvertera till bra 30 minuters recept i Crock-potten :)

//Kai
Kai

#2 - - Anonym:

Super! Tack:)