Curry udon - Karri Udon (カレーうどん)

Fick en kommentar häromdagen om någon som faktiskt lagat Udonnundlar själv från mitt recept!
Hur kul är inte det?! Det såg ut som om det gick bra och dom var nöjda med resultatet också :)
Så jag tänkte laga till ett recept med just udonnudlar och den currypasta jag lagade igår..
Nu fuskade jag lite och använde ett paket av frysta udon...
 
Ingredienser till curry udon, ca 3-4 portioner
• Udonnudlar, färska, torkade eller hemmagjorda
• 1st liten klyftad lök, gul eller röd går bra
• Lite sesamolja till stekning
• ca 200gr tunt skivat sidfläsk, annat fläsk går också bra. Eller annat protein, kyckling, tofu etc
• 1msk Saké
• 8dl Dashi Koka själv eller pulver
Currypasta till lagom konsistens, prova dig fram. Mer soppa än stuvning är rätt konsistens :)
• 2tsk soya
• 2st vårlökar fint skivade till topping, lite picklad ingefära om man vill också.
• Salt efter smak, om du använder hemmagjord currypasta så är den osaltad
• Lite vitlök, honung, riven ingefära och mer chili är saker som ofta går i. Efter tycke och smak.
 
Skiva köttet i tunna skivor och dela upp i 3cm bitar, klyfta löken och skiva vårlöken tunnt..
Sätt på vattnet till udonnudlarna och koka dom samtidigt.
 
Fräs på löken i sesamoljan på medelvärme..
 
Tillsätt proteinet och fräs på tills klart..
 
Tillsätt dashin och låt koka upp..
 
Tillsätt currypasta tills du har rätt konsistens, ska vara soppa mer än stuvning..
 
Låt koka upp, smaka av med salt och eventuella andra smaktillsatser..
 
Fuskudon från mig, frysta..
 
Lägg upp i en skål..
 
Och häll upp lagom mängd soppa, jag tar alltid för mycket, så klart..
 
Men det är ju gott! Och väldigt enkelt :)