Hemmagjord Japansk currypasta - (カレールーの作り方)

Jag gillar den Japanska varianten av "instant curry", tex JAPANSK CURRY - KARE RAISU (/カレーライス)
Såhär i coronatider kan det vara utmanande att ta sig till de asiatiska butikerna för att köpa mer currypasta..
Visserligen ser jag olika tillverkares currypasta dyka upp på både COOP och ICA nuförtiden, så alltid värt att leta efter.
Som  tur är, så är det superenkelt att göra sin egen. I mitt tycke godare och hälsosammare med egna ekologiska råvaror (Utan msg och E-nummer)
 
Ingredienser till hemmagjord Japansk currypasta
• 90gr Osaltat smör
• 8msk Vetemjöl (Eller glutenfri mjölblandning)
• 2msk Currypulver
• 2msk Garam Masla
• 1/2tsk Cayennepeppar, efter smak
 
Mät upp alla ingredienser..
 
Smält smöret på låg värme..
 
Tillsätt vetemjölet..
 
Rör om och låt sjuda på svag värme ~20 minuter, rör om ofta då det lätt bränns vid.
 
Efter cirka 20 minuter ändras färgen till mörkare kolabrun..
 
Tillsätt alla kryddor..
 
Låt försiktigt sjuda en 20-30 sekunder så smakerna sätter sig.
 
Häll upp och låt svalna i lufttät container.
Håller ca en månad i kylskåp, ca 3 månader i frysen.